De SCALD volledig over op ADDINOL

Scald

ADDINOL levert alle motor- en boegschroefoliën voor de SCALD

Met 8, 12cilinderdieselmotoren ( 4 MTU motoren en 4 Mitsubishi motoren) en 4 ZF boegschroeven op elke hoek van het schip valt er veel te smeren.

Alle motorolieposten zijn gevuld met ADDINOL Ecocraft 4015 en de boegschroeven met ADDINOL Ecogear 150 M hightech tandwielkastolie.

Na een jaar 24/7 baggerzand te hebben verwijderd uit de havens aan de noordkust, gevolgd door olieanalyses, was er geen slijtage aan de motoren en was de olie niet zwart maar bruin. De olie zag er nog als nieuw uit.

Dit omdat ADDINOL alleen de beste basisoliën en marineadditieven gebruikt. naast deze hoogwaardige additieven maakt ADDINOL ook gebruik van hun nieuwe Advantec-additief om slijtage te voorkomen en de wrijving in de motor te verminderen tot het minimale.

Open Scheepvaartdagen

Openscheepsvaartdagen

Wij zijn dit jaar aanweizg op de Openscheepvaartdagen in Antwerpen. Wij zijn 23, 24 en 25 Maart te vinden op Standnummer 202.

NIEUW! de foodprooflijn van ADDINOL

d7be75e3e8

 

Sinds kort heeft ADDINOL een nieuwe productlijn opgericht, De foodprooflijn.

Deze productengroep is speciaal ontworpen om aan alle eisen van de voedsel, pharmaceutische en cosmetische industry te voldoen.

De nieuwe lijn van Addinol bedekt alle ISO VG varianten van 15 t/m 1000 en alle machines zoals bijvoorbeeld hydraulische systemen, generatoren en kettingen.

Lubricoat op TV!

Op 2 April is Lubricoat te zien geweest bij Ondernemend Nederland op RTL 7. Tijdens deze aflvering ging het om een test op een Biogasinstallatie met de nieuwe Motorolie van Addinol.

 

Addinol biogasmotorolie verviervoudigd standtijd

Op donderdag 9 Februari zijn wij langsgegaan met een taart op de waterschappen in IJsselstein. Dit om een bijzondere mijlpaal te gaan vieren.

biogasmotorolie

 

Op 16 Augustus 2016 is dit waterschap een pilot gestart met Addinol op de biogasmotor. Deze GE Jenbacher HPC-580-J2 heeft jaren gedraaid op een traditionele olie van één van de grote oliemaatschappijen.

Voor de start van de pilot werd de traditionele olie standaard elke 1000 uur ververst, tijdens de verversing werd een oliemonster genomen. Uit de analyse hiervan blijkt dat de olie rond de 900 uur al totaal uitgewerkt was. Bij de start van de pilot is gekozen om aan de slag te gaan met de Addinol MG 40 Extra Plus. Deze betrouwbare olie wordt in Europa al in honderden motoren gebruikt.

Tijdens de pilot is er afgesproken dat elke 250 uur een oliemonster wordt genomen, dit oliemonster werd beoordeeld door de onafhankelijke instantie Oelcheck. De uitslag hiervan wordt daarna door de specialisten van Addinol bekeken en vergeleken met de fabriekseisen van de motor.

Conclusie het verbeteren van uw rendement op de biogasmotor is mogelijk door alleen de olie te vervangen. na ruim 4000 uur is de Addinol MG 40 Extra Plus nog steeds niet ververst. Met deze verviervoudiging van de standtijd worden niet alleen duizenden liters olie op jaarbasis bespaard, maar word er ook een besparing van ruim € 17.000 verwacht op deze motor alleen.

Nieuws

ADDINOL levert alle motor- en boegschroefoliën voor de SCALD Met 8, 12cilinderdieselmotoren ( 4 MTU motoren en 4 Mitsubishi motoren) en 4 ZF boegschroeven op elke hoek van het schip valt er veel te...
Wij zijn dit jaar aanweizg op de Openscheepvaartdagen in Antwerpen. Wij zijn 23, 24 en 25 Maart te vinden op Standnummer 202.
  Sinds kort heeft ADDINOL een nieuwe productlijn opgericht, De foodprooflijn. Deze productengroep is speciaal ontworpen om aan alle eisen van de voedsel, pharmaceutische en cosmetische...