Addinol biogasmotorolie verviervoudigd standtijd

Op donderdag 9 Februari zijn wij langsgegaan met een taart op de waterschappen in IJsselstein. Dit om een bijzondere mijlpaal te gaan vieren.

biogasmotorolie

 

Op 16 Augustus 2016 is dit waterschap een pilot gestart met Addinol op de biogasmotor. Deze GE Jenbacher HPC-580-J2 heeft jaren gedraaid op een traditionele olie van één van de grote oliemaatschappijen.

Voor de start van de pilot werd de traditionele olie standaard elke 1000 uur ververst, tijdens de verversing werd een oliemonster genomen. Uit de analyse hiervan blijkt dat de olie rond de 900 uur al totaal uitgewerkt was. Bij de start van de pilot is gekozen om aan de slag te gaan met de Addinol MG 40 Extra Plus. Deze betrouwbare olie wordt in Europa al in honderden motoren gebruikt.

Tijdens de pilot is er afgesproken dat elke 250 uur een oliemonster wordt genomen, dit oliemonster werd beoordeeld door de onafhankelijke instantie Oelcheck. De uitslag hiervan wordt daarna door de specialisten van Addinol bekeken en vergeleken met de fabriekseisen van de motor.

Conclusie het verbeteren van uw rendement op de biogasmotor is mogelijk door alleen de olie te vervangen. na ruim 4000 uur is de Addinol MG 40 Extra Plus nog steeds niet ververst. Met deze verviervoudiging van de standtijd worden niet alleen duizenden liters olie op jaarbasis bespaard, maar word er ook een besparing van ruim € 17.000 verwacht op deze motor alleen.

Nieuws

Als enige importeur van Addinol Lube Oil GMBH in de Beneluxis Lubricoat de leverancier van een nieuwe hightechdieselmotorolie. Niet alleen zorgt deze motorolie voor eenschonere motor, maar...
ADDINOL levert alle motor- en boegschroefoliën voor de SCALD Met 8, 12cilinderdieselmotoren ( 4 MTU motoren en 4 Mitsubishi motoren) en 4 ZF boegschroeven op elke hoek van het schip valt er veel te...
Wij zijn dit jaar aanweizg op de Openscheepvaartdagen in Antwerpen. Wij zijn 23, 24 en 25 Maart te vinden op Standnummer 202.